Studentský kulturní projekt

Koncert v kostele sv. Jana Nepomuckého

08.10.2015 13:17

Letošní léto je minulostí, a vládu převzal podzim plný barev. Podzimní dny se rychle zkracují, a krajinou vládne chladné nevlídné počasí. V tuto dobu hledáme příjemná místa, kde bychom strávili pěkné chvilky s hudbou, která by zahnala naše podzimní chmury.

V minulém roce se dne 2. listopadu 2014 konal v kostele sv. Jana Nepomuckého v Chuchelském háji III. ročník slavnostního koncertu ke cti sv. Huberta. Věřme, že po předešlých úspěšných ročnících se budeme moci těšit na další v pořadí již IV. ročník, a u této příležitosti bych Vás prostřednictvím reportáže z koncertu, který se konal dne 3. listopadu 2013, pozvala k jeho účasti.

Koncert v kostele sv. Jana Nepomuckého

V podzimní neděli dne 3. 11. roku 2013 se v barokním kostele sv. Jana Nepomuckého v Chuchelském háji rozezněly lovecké fanfáry. Zazněl zde slavnostní koncert lovecké hudby k poctě sv. Huberta. Přes nepřízeň počasí koncert přilákal mnoho posluchačů především z řad místních obyvatel z obce Slivenec a Velká Chuchle. Pro zpříjemnění sváteční atmosféry si posluchači sebou přinášeli svíčky. Plápolající svíčky vytvořili příjemně hřejivou atmosféru. Místa v lavicích kostela byla plně obsazena. Posluchači, na které nezbyla volná místa k sezení, se do překrásných tónů lesních rohů zaposlouchali ve stoje. Kostelem sv. Jana Nepomuckého zazněly ukázky ze svatohubertské mše, lovecké fanfáry a lovecké signály autorů z devatenáctého století až po současné autory. Hudební skladby byly doprovázeny mluveným slovem. Posluchači byli seznámeni s autory skladeb a s významem jednotlivých loveckých fanfár a signálů. Na koncertu zazněli také zajímavé příběhy související se vznikem hudebních skladeb. V příjemné atmosféře trval koncert hodinu. Pořadatelem již II. ročníku koncertu byly Lesy hl. m. Prahy.

Vyhledávání