Studentský kulturní projekt

Objevuji městskou část Praha 7

01.08.2016 13:36

Kdo milujete příjemně strávená nedělní odpoledne, udělejte si výlet podél řeky Vltavy v městské čtvrti Troja.

V době, kdy jsem zpracovávala svoji absolventskou práci, měla jsem ve svém reportážním hledáčku pražskou ZOO a Botanickou zahradu hl. m. Prahy. Samozřejmě, nechci předesílat, že bych ztratila zájem nadále přinášet reportáže z těchto dvou nejnavštěvovanějších míst pražské metropole, ale nedávno jsem na území městské části Praha 7 objevila i jiné skvosty, které stojí za pozornost návštěvníků. V minulém týdnu jsem Vám poskytla informace o parku v Tusarově ulici. Dnes bych Vás velmi ráda pozvala na výlet podél řeky Vltavy, který můžete spojit s návštěvou zoologické zahrady. Budete příjemně překvapeni, co má Praha malebných míst.

Naše trasa začíná na parkovišti pod Trojským zámkem, kde sejdeme na asfaltovou silnici, která zleva kopíruje řeku Vltavu, a z pravé strany kopíruje pozemky pražské ZOO. Naše procházka končí v Podhoří, kde se z pravé strany napojíme na ulici V Podhoří. Po několika desítkách metrů dojdeme k autobusové zastávce Podhoří, kde je pravidelnou linkou 112 a 236, s nimiž se dostaneme zpět, de facto k hlavnímu vchodu zoologické zahrady.

Proč na tuto trasu čtenáře upozorňuji

Osobně mě zaujalo přírodní koryto pokryté bujnou vegetací, pomalu plynoucí řeka, ale především na kamenitém ostrůvku uprostřed řeky lze pouhým okem zaznamenat volavky popelavé, které v době hnízdění obývají stráně pražské ZOO. Ostrůvek se nachází v místech, kde si na druhém břehu řeky můžeme všimnout pražské čistírny odpadních vod. Řeka Vltava je pro volavky popelavé zdrojem potravy. Pokud máme štěstí, můžeme volavky zahlédnout při lovu ryb.

S přáním hezkého dne

Vyhledávání